70-452 PRO: Designing a Business Intelligence Infrastructure Using Microsoft SQL Server 2008

Jeg tænkte jeg lige vil opsummere hvad jeg kan give videre til andre, der måtte tage denne certificering.

Inden testen startede blev jeg præsenteret for et indledende spørgeskema hvor man skal svare på hvordan man ser sig selv som professionel i barnchen. Her spørges om erfaring med produktet og i branchen generelt. Det har man ca. 15 minutter til at gennemføre hvilket skulle være rigeligt for de fleste. Hvilke valg man foretager skulle efter sigende ikke have indflydelse på hvilke spørgsmål der kommer i selve testen.

Selve testen er overordnet indelt i flere kategorier end jeg lige havde regnet med. Efter at have taget 70-448 havde jeg forventet samme struktur. PRO testen har, ud over de seks traditionelle kategorier: Administrering/Implementering af hhv. SSIS, SSAS og SSRS, også fundet rum til spørgsmål om generelle datawarehouse udfordringer og brug af TFS.

Den test jeg fik, bestod af 50 spørgsmål fordelt på følgende måde:

Datawarehousing: 2 spørgsmål
Ét om dimensionel modelering og ét om SDC (Slowly Changing Dimension)

SSIS: 11 spørgsmål
Konfiguration, logning, transaktioner, dimensioner før facts, roundtrip minimering, export, backup strategi og SQL Server agent rettigheder.

SSAS: 19 spørgsmål
Herunder sikkerhed, sourcecontrol, hukommelsesforbrug, MOSS, processering, datamining (x5), MDX, attributrelationer, snowflake.

SSRS: 18 spørgsmål
Opgradering til native mode, subscriptions, portering til ny server, skalering, drilldown, drillthrough, custom code, ReportViewer, filtrering, Excel og perspektiver.

 

Det burde give en kort introduktion til hvad der er i vente hvis man melder sig til denne certificering. Der er dog mange områder der ikke er blevet berørt af testen jeg fik, så man må endelig ikke tage min erfaring som facitliste.

Loading

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.