Ascaso I2-D

Nu har jeg efterhånden haft espressoudstyret i et halvt år, og har haft mulighed for at lære det at kende.
Jeg må sige at jeg er overud imponeret over den indstillingsgrad man har med denne kværn. Det har selvfølgelig den store ulempe, at når man skal køre en ny kaffe ind, skal man fedte med indstillingen og køre et par gange. Men det er altså hele besværet værd.
Der er to ulemper ved D (doser) versionen.
1. Doseringsmekanismen er ikke helt korrekt, hvilket egentlig er temmelig skandaløst.
2. Der efterlades en god del kaffe i tuden, mellem selve kværnen og opsamlingsrummene.
Disse to ulemper gør at jeg helt klart, nu, ville vælge modellen uden doseringsmekanisme. Men man må jo leve med hvad man har købt 😉
Mine erfaringer med kværnen tyder på at der til et træk skal bruges ca. 1½ klik på doseringsmekanismen. Tre klik til et dobbelt-træk.
Efter at have kørt kværnen ind gennem det halve år jeg har haft den synes jeg selv jeg er kommet frem til nogen ret konsistente træk. Nu skal det måske nævnes at jeg før anskaffelsen af dette grej, havde en Brikka som espressomaskine. Og der er en verden til forskel.
Jeg laver i gennemsnit tre dobbelt-træk om dagen, et om morgenen og to om aftenen. Til at starte med havde vi fået ca. 150 Musetti pods med som plaster på den lange leveringstid, men de blev hurtigt brugt. De var faktisk ganske udemærket, langt bedre end Lavazzas pods.

Alt i alt er jeg ovenud glad for det køb.

Loading

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.