Kør SQL statement mod alle databaser

Der findes en udokumenteret system stored procedure fra Microsoft, der gør det muligt at eksekvere en T-SQL sætning mod alle databaser. Uden at skulle sætte en cursor op mod sysdatabases tabellen.

Syntax:
EXEC sp_MSforeachdb @command
(hvor @command er en streng af variabel længde)

Eksempel:
Dette eksempel returnerer en liste med alle tabeller i alle datasbase på en given SQL-Server instans
DECLARE @command varchar(1000)
SELECT @command = ‘USE ? SELECT name FROM sysobjects WHERE xtype = ”U” ORDER BY name’
EXEC sp_MSforeachdb @command

Se i øvrigt:
http://www.mssqltips.com/tip.asp?tip=1414

Markér kun det du skal bruge…

Jeg opdagede en finurlig, men meget brugbar feature i VS 2005 her i dag.

Vælger man at holde [Alt] + [Shift] nede mens man med musen markerer en tekst, vil det markerede område antage et rektangel som på figuren herunder.

Markering i VS2005 

Vælger man alt holde [Ctrl]+[Alt] nede, mens man markerer en tekst med musen, vil markeringen antage bredden af den ‘nederste’ linie. Se herunder.

Markering af tekst i VS2005

Grønne bønner

Min første bestilling af grønne bønner ser ud som følger:

2 dele Brasilien Santos

1 del Guatemala
SNIP http://www.roastmasters.com/guat.html
Guatemala Antigua Los Volcanes has pronounced acidity, full body and a slightly winey edge; it is clean, bright and complex. It has Antigua’s lightly smoky and zesty characteristics.

1 del Sumatra Mandheling Grade 1

10% Parchment Robusta

Som supplement, og til almindelig kaffe skal jeg prøve en

Sulawesi Grade 1.
SNIP http://hbwiki.com/index.php?title=Coffee
Sulawesi Toraja Kalossi – Grown at high altitudes on the island of Sulawesi (formerly Celebes) in the middle of the Malay archipelago in Indonesia. Kalossi is the small town in central Sulawesi which serves as the collection point for the coffee and Toraja is the mountainous area in which the coffee is grown. Celebes exhibits a rich, full body, well-balanced acidity (slightly more than Sumatra) and is multi-dimensional in character. It has dark chocolate and ripe fruit undertones. It is an excellent coffee for darker roasting. Because of it’s semi-dry processing, it may roast a bit unevenly, but don’t cull the odd beans-they add to the complexity of the cup.

Jeg har gennem de sidste par dage forsøgt at riste Miscela Organica fra Risteriet med forskellige risteprofiler. Seneste profil ser således ud:

Stage 1: 190 i 3 min. 15 sek.
Stage 2: 204 i 2 min.
Stage 3: 212 C i 3 min.
Stage 4: 232 C i 3 min.