Mosha, manden med lyset

I dag faldt jeg tilfældigt over en ret så, for mig, brugbar information. Længe har jeg lavet MDX statements, længe har jeg brugt IIF-statements og længe har jeg været irriteret over ikke at kunne returnere ‘N/A’ ved ukendte/ikke-definerede værdier. Det kan man så alligevel. Som skrevet var det lidt tilfældigt, at jeg spottede notationen i en artikel om performance af IIF i MDX af Mosha Pasumansky

Finessen ligger i FORMAT_STRING. Her kan notationen FORMAT_STRING=’#.#;;;NA‘ gøre en verden til forskel. Tak Mosha 🙂

Update: Link updated

Toshiba skulle da ha nogen dummeslag

Har påtaget mig at fejlfinde en bærbar Toshiba for en kammerats kammerat. Det gik sådan set også meget godt, lige indtil fejlen blev fundet. Jeg prøvede de bedste tricks jeg havde lært for at redde Windows installationen, men intet ville lykkedes. Explorer brækkede sig over det mindste.
Jeg kunne heldigvis dele den bærbare via dos-prompten, og dermed redde de data der lå på disken, før en gang install-spil skulle gennemføres. Alle baner 😉
Jeg geninstallerede fra de org. CD-rommer, ingen dikkedarer der. Jeg troede, at dette nu bare havde været et spørgsmål om en dårlig Windows, men jeg skulle hurtigt lære anderledes.
Jeg ville hente Service Pack 2, for at starte med det nemmeste. Men så snart filen skulle kopieres fra det midlertidige lager, begyndte disken at sige sjove *klonk* lyde. Disken var altså i stykker. Jeg prøvede at geninstallere, og som det første køre en scandisk for at lukke evt. huller ned. Men lige lidt hjalp det.
Jeg har så tilfældigt en disk liggende der passer til, og ville straks gå i gang med at skifte, så min kammerats kammerat kunne få sit husalter hjem igen. Så stødte jeg på opfindelsen fra helvede.
Toshiba har monteret harddisken, og kun den, med et sæt skruer jeg ikke har set før. Forestil dig at man tager en lige-kærv og laver en seks-takket stjerne, derefter placerer man så en lille tap i midten. Så hverken lige-kærv eller noget andet er til at afmontere *BIIP* med. Det er da fuldstændig godnat og Anders And af Toshiba. Men de er da sikre på at jeg ikke vil anbefale deres bærbare til noget, overhovedet…

Kontinuerlig liste af datoer i SQL Server 2005

Vil lige henlede interesserede på denne blog hvor der er et ret nyttigt SQL-script til at generere en kontinuerlig liste af datoer. Med andre ord en periodetabel.

    1 with mycte as

    2 (

    3     select cast(‘1900-01-01’ as datetime) DateValue

    4     union all

    5     select DateValue + 1

    6     from    mycte   

    7     where   DateValue + 1 < ‘2050-12-31’

    8 )

    9 select DateValue

   10 from    mycte

   11 OPTION (MAXRECURSION 0)